Películas para aprender español A1-A2 - Filmek spanyol tanuláshoz

2022.03.24

Ma szeretnénk segíteni a spanyol nyelvtanulás kezdeti szintjén néhány filmmel, amelyek biztosan sokat segítenek majd a nyelvvel való első kapcsolatteremtésben.

La comunidad- A közösség.


A filmet Álex de la Iglesia rendezte, főszereplője Carmen Maura, a spanyol színtér egyik fontos színésznője. A fekete humorral fűszerezett vígjáték 2000-ben jelent meg.

A történet Juliáról szól, aki egy ingatlanügynökségnél dolgozik, nem túl sikeres az életben, és Ricardóhoz ment feleségül, aki mindenhez negatívan viszonyul, és meglehetősen középszerű. Az élete megváltozik, amikor 300 millió pesetát talál egy magányos öregember lakásában, aki nemrég halt meg, ugyanabban az épületben, ahol a következő lakást jön eladni. Bár eleinte örül, hamarosan óvatosnak kell lennie a többi szomszéddal szemben, hiszen ők is tudták, hogy az öregnek milliókat rejtegetett otthon.


El laberinto del fauno.- A Faun labirintusa


Spanyol-mexikói dráma és fantasy műfajú film, melyet Guillermo del Toro írt, producerként és rendezőként 2006-ban. A főszerepekben olyan kivételes művészek játszanak, mint Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López, Doug Jones, Maribel Verdú, Álex Angulo. A film 3 Oscar-díjat és 55 egyéb filmes díjat nyert.

A történet középpontjában Ofelia, egy 11 éves kislány áll, aki imádja a meséket, és aki édesanyjával, Carmennel, aki várandós, egy észak-spanyolországi kisvárosba utazik, ahol találkoznak Ofelia új mostohaapjával. Útközben Ofelia egy furcsa, sáska alakú rovarral találkozik, amely követi őt. 

No se aceptan devoluciones.- Derült égből apu


2004-es mexikói vígjáték-drámafilm, melynek főszereplője, társírója és rendezője Eugenio Derbez mexikói színész és komikus.

Valentín (Eugenio Derbez) Acapulco legfelkapottabb agglegénye, mígnem egy nap egy nő a múltjából a küszöbén hagy egy kisbabát, és eltűnik. Valentín elhatározza, hogy Los Angelesbe megy a keresésére, de ahelyett, hogy megtalálná az anyját, inkább egy otthont talál magának és lányának, Maggie-nek (Loreto Peralta). Tapasztalatlan apaként felneveli Maggie-t, és Hollywood egyik legjobb kaszkadőrévé válik, a lánya pedig a legnagyobb rajongója. Ahogy a lány felnő, Valentín is kénytelen megérni, és igazi férfivá válni. Amikor azonban a kislány 7 éves lesz, és Maggie biológiai anyja megjelenik, Valentin rájön, hogy elveszíti egyetlen családját és legjobb barátját, a lányát.

Mar adentro.- Belső tengeren2004-es spanyol életrajzi-drámai film, melynek társírója és rendezője Alejandro Amenábar, főszereplői Javier Bardem, Belén Rueda és Lola Dueñas. A film számos más díj mellett elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat is.

Ez egy nagyon érdekes film, mivel egy valós eset alapján készült. Ramón Sampedro története nagy hatást gyakorolt Spanyolországra. Spanyolországban az öngyilkosságban való segítségnyújtás bűncselekmény volt a férfi epizódjának idején. Az eutanázia legalizálására irányuló per 1993-ban zajlott. Ramón 1998-ban öngyilkos lett barátnője, Ramona Maneiro segítségével. Julia karakterét Laura Palmés újságírónő ihlette, aki szklerózis multiplexben szenvedett, amikor Sampedróról szóló riportját készítette, amely az eutanázia-vita középpontjába állította.


Hable con ella.-Beszélj hozzá.


2002-es spanyol film, amelyet Pedro Almodóvar írt és rendezett, a főszerepekben Javier Cámara, Leonor Watling, Darío Grandinetti és Rosario Flores.

Benigno, az ápoló és Marco, az érett író egy Pina Bausch-előadáson, a Café Müllerben találkoznak. Marco annyira meghatódott, hogy könnyekben tört ki. Hónapokkal később a két férfi újra találkozik az El Bosque magánklinikán, ahol Benigno dolgozik. Marco barátnője, Lydia, aki hivatását tekintve bikaviador, kómában fekszik, miután elkapta egy bika, míg Alicia, a fiatal táncosnő autóbalesetet szenvedett, és kómába esett, Benigno pedig ápolja. Sok minden történik, több, mint amit el tudsz képzelni, ezért ne hagyj ki ezt filmet!