A legjobb pizzériák Nápolyban

2022.05.16

Nápoly legjobb pizzériái kényes terep a nápolyiak számára. Csak néhányat kiválasztani nagyon nehéz.

Kezdjük azzal, hogy ebben a városban a pizza szent, és sajátos jellemzői vannak, amelyeket tiszteletben kell tartani: kereknek, puhának kell lennie, a maximális vastagsága 4 mm lehet.

Minden nápolyi pizzériába, ahová belépsz, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni, de szeretnék kiemelni néhányat közülük.1. Antica Pizzeria da Michele


Az Antica Pizzéria da Michele egy történelmi pizzéria, referenciapont sok turista és nápolyi számára, amely világszerte híres, és számos filmben is jelen van, mint például az "ízek, imák, szerelmek" Julia Roberts-szel. Néhány lépésre található a központi pályaudvartól, a Via Sersale-ban, és a fő jellemzője, hogy csak kétféle pizzát készítenek: a Marinara és a Margherita. 
Nem fogsz tudni más ízeket kérni!
Az étterem másik jellemzője, hogy az asztalokat meg kell osztani másokkal, mivel a pizzéria nagyon kicsi. A sor mindig nagyon hosszú, de érdemes várni vagy elkerülni a  13-14 óra közti intervallumot, mivel ez a leginkább kaotikus.
A pizzéria minden nap 11:00 és 23:00 óra között tart nyitva; Vasárnap zárva van. 

Az ár a mérettől függően változik, de nem haladja meg az 5 eurót.2. Sorbillo


Sorbillo egy történelmi pizzéria az óvárosban, a via dei Tribunali 32-ben, amely 1935 óta üzemel.

Organikusan termesztett lisztek, szigorúan helyi termékek, minőségi nyersanyagok, valódi nápolyi hagyományok, jól emészthető tészták és friss fűszerek.

Nyitva van minden nap 12:00-15:30 és 19:00-23:30; Vasárnap zárva.

A DOP bivalyos Margherita ára 7,50 euró.

3. Starita 


Starita egy másik történelmi pizzéria Nápolyban, családi tulajdonban van 1901 óta. A klasszikus nápolyi pizzák mellett más kézműves termékeket is találhat, mint például az "angioletti". 

A pizzéria keddtől vasárnapig tart nyitva. Hétfőnként zárva tart.

A Margherita ára 6,50 euró.

4. Concettina ai Tre Santi 


Ez a pizzéria az egyik leghíresebb és legnépszerűbb via Arena della Sanità területén. Már gluténmentes alternatívákat is kínál, és ahol Ciro Oliva dédnagymamája, a jelenlegi tulajdonos készíti a "pizze fritte-t".
Nyitva minden nap 12.00-24.00. Vasárnap esténként zárva.

A Margherita ára 6,00 euró.
5. Antica Pizzeria Brandi


Ebben a pizzériában született 1889-ben a Margherita pizza!  
Legalábbis a legenda szerint: 1889 júniusában, az olasz királynő, Margherita di Savoia tiszteletére Raffaele Esposito, a Pizzéria Brandi séfje elkészített egy paradicsomos, mozzarellás és bazsalikomos pizzát.

A Margherita ára 4,50 euró. 


6. Trianon

Az 1923-ban a leone-i házaspár által alapított Trianon Da Ciro pizzéria a Trianon színházról kapta a nevét, ahol sok évvel ezelőtt a nápolyi és az olasz színházi élet legjobb művészei léptek fel.

A via Colletta 44/46-ban található, és referenciapont az igazi nápolyi pizza minden kedvelője számára.

Nyitva hétfőtől vasárnapig 11:00-15:30 és 19:00-00:00 között.

A Margherita ára 5 euró.


Pizza a portafoglio

Nápolyban pizzát is fogyaszthatsz "a portafoglio" módon is.

Megvásárolhatod a Marinara vagy a Margherita pizza mini változatát.  4 részre hajtsd össze és élvezd, miközben a város utcáin sétálsz.  • Antica Pizzeria Port'Alba
  • Pizzeria I Decumani
  • Pizzeria al 22
  • Da Attilio
  • Pizzeria Fortuna
  • Pizzeria Tutino
  • Pizzeria Giuliano