7 spanyol Netflix film , amit érdemes megnéznetek!

2023.03.22

1. 'Eres tú' - Szerelem első csókra


A film Javier történetét meséli el, egy fiatalemberét, aki a tisztánlátás különleges képességével nőtt fel. Nem arról van szó, hogy bármilyen jövőt lát, hanem azt, ami egy lehetséges partner vár rá. A lényeg, hogy egy csókon keresztül érzékeli, hová vezethet ez a kapcsolat.


2. 'Infiesto'

 


Ez a harmadik film, amelyet Patxi Amezcua (1968) írt és rendezett.  Krimi, amelyben a főszereplők egy fiatal nő elrablása ügyében nyomoznak, aki mezítláb és hálóingben jelenik meg, miután több hónapig nem kaptank hírt a hollétéről. Mindezt ráadásul ugyanazon a napon teszi, amikor a kormány elnöke riadókészültséget hirdet a koronavírus világjárvány miatt.


3. Lobo feroz

 


Egy zsaru a törvény határán és egy bosszúszomjas nő útjai keresztezik egymást, akik megszállottan igyekeznek leleplezni a gyilkost, aki több fiatal lány brutális meggyilkolása mögött áll. Mindketten hajlandóak bármit megtenni, hogy megszerezzék a vallomását, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a saját kezükbe veszik a törvényt. A mintaszerű nyomozó az idővel szemben küzd, hogy megakadályozza, hogy jóvátehetetlen hibákat kövessenek el, és az igazság kétségbeesett keresése ne váljon a legvadabb farkassá. 


4. 'Fenómenas'- Jelenségek

 

 

A 90-es évek végén Sagrario (Belén Rueda), Paz (Gracia Olayo), Gloria (Toni Acosta) és Girón atya (Emilio Gutiérrez Cava) egy paranormális jelenségekre specializálódott nyomozócsoportot alapít: a Hepta csoportot. Bár a csoport nem a legjobb pillanatát éli, mégis beleegyeznek, hogy egy régiségboltban vizsgálódjanak, ahol különös dolgok történnek. Ám ami egy olyan ügynek tűnt, mint bármelyik másik, életük legnehezebb ügyévé válik. És csak együtt lesznek képesek megoldani.

5. 'Hermana muerte'- A halál nővére

 

 

A háború utáni Spanyolországban Narcisa (Aria Bedmar), a természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal novícius egy egykori zárdába érkezik, amely ma már lányiskola, hogy tanárnő legyen. Ahogy telnek a napok, a különös események és az egyre nyugtalanítóbb helyzetek, amelyek gyötrik, végül arra késztetik, hogy kibogozza a titkok szörnyű hálóját, amely a kolostort körülveszi és a lakókat kísérti.

6. 'El club de los lectores criminales'- A gyilkos könyvklub

 


Nyolc fiatal egyetemi hallgató hetente találkozik egy könyvklubban, hogy megosszák egymással a horror irodalom iránti szenvedélyüket. Egy nap cinkosai lesznek egy jelmezes csínytevésnek, amely halálos balesettel és hallgatási paktummal végződik. Az esemény után a csoportot egy névtelen író fenyegeti, aki sötét titkukat akarja felfedni.

7. 'Nowhere'- Sehol

 

 

A film a közeljövőbe kalauzol el minket, ahol találkozunk Nadával, egy terhes lánnyal, aki egy teherhajó konténerében elrejtőzve menekül egy háborúban álló országból. Az út felénél egy kegyetlen vihar a tengerbe sodorja a konténert. A fémtömb belsejében Nada életet ad a lányának. Most, a szüléstől legyengülve, élelem nélkül sodródva kell harcolnia a túlélésért és kislánya megmentéséért.